Maallikon 3D-luonnostelua

Tässä mittaillessamme ja pohtiessamme, vasta kunnolla tajusimme kuinka pieni koti meille oikeasti tulee. Mahtuukohan edes meidän keittiönpöytä sinne kunnolla? Toivottavasti kaikki näyttää pienemmältä tietokoneen ruudulla kuin miltä oikeasti.

Huoneistoala meillä on 114m2, joista
keittiö-ruokailutila-olohuone 39,6m2
vanhempien mh 13,3m2
lasten makkarit 10,1m2 /kpl
vaatehuone 2,4m2
eteinen 7,1m2
käytävätila 7,1m2
wc1 2,8m2
wc2 1,8m2
khh 8,0m2
ph 3,6m2
sauna 3,4m2 ja
tekn.tila 4,0m2.

Koko talon mitalla on vino sisäkatto ja lämmitykseksi tulee maalämpö ja vesikiertoinen lattialämmitys.

4 vastausta artikkeliin ”Maallikon 3D-luonnostelua

 1. ML

  Lasten makuuhuoneisiin kyllä kannattaakin panostaa, koska tosiaan, kun lapset kasvaa niin myöskin tilaa tarvitsee enemmän.
  Niin, olisihan se ihanaa kun löytyisi muutama vierashuone ja tv-huone ja pukeutumistila ja erillinen lasten pelihuone jajaja… mutta sitten pitäisi kyllä saada jo siivoja taloon 🙂
  Mieluummin kuitenkin pitää kustannukset kurissa ja kuukausittain rahaa jää moneen muuhunkin asiaan 🙂
  Itse olen kovasti ihmetellyt, että mitä professoreita ja lääkäreitä nämä kaikki blogistit oikein ovat, kun neliöitä löytyy pitkälti toista tai jopa kolmatta sataa ja sisustuksesta löytyy kaikki designit, kustannusarviot pyörii jossain yli 400te:n. Ehkäpä tämä on jonkinlainen ammatinvalintakysymys 🙂

  Vastaa
 2. Kirsi

  Mun haave on vain ollut isot makuuhuoneet (= mahtuu lapsille 120cm sänky, koulupöytä, tietokone, tv ja ehkä sohva) nuo ryökäleet kasvaa ja pian tulee varmaan jo ”puolistoita” näytille. Lisäksi mun luksus on 2m leveä sauna. Mun ”pyhättö”. Me pidettiin alusta asti kiinni myös esim. neljästä kulmasta, puhtaasti kustannus syistä. Niin ja kuka jaksaa siivota 250m2? hih.

  Vastaa
 3. ML

  Kiva, että löysit blogiini!
  Juu, mielestäni tuo Ikean ohjelma oli aika simppeli. Olen kyllä kokeillut montaa muutakin ilmaisohjelmaa.
  Teillä sentään neliöitä on ihan mukavasti, itseä vähän hirvittää millainen koppero meille oikein tulee, mutta ei uskallettu lähteä suunnittelemaan isompaa,kun joka puolella puhutaan, että rakentaminen on niin kallista ja budjetti ylittyy aina. Onneksi lähipiiristä löytyy jonkin verran ammattimiehiä. 🙂

  Vastaa
 4. kirsi Björkholm

  hih, joku muukin käyttää ikeaa hahamottamiseen:) Itse pelkään kans,että olen kuvitellut talon päässäni isommaksi mitä se livenä sitten on. Meille tulee 127m2 eli ei mikään lukaali. Samat tavoitteet kuin teillä. Kustannustehokas tupa yhteen tasoon:)

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.