Perustusten teko alkaa

Huomenna alkaa anturan teko. Kilpailutin anturamuotit, suurimmalla osalla oli tarjota LammiTassua, vain K-Rauta tarjosi Formexia ja näin ollen veti pisimmän orren. LamminTassu kun on kuitenkin kai vähän arvokkaampi versio. Anturamuotit tulee siis huomenna tontille ja sitten anturanteko alkaa.
Putkia on myös vedelty talon alle kuten kuvasta näkyy. Ensi viikolla saadaan vesi ja sähköt, sopimukset on niiden osalta jo tehty ja kytkennät tilattu.
Perustusharkot toimitetaan ti tai ke, tarkoituksena olisi keskiviikkona aloittaa harkkojen muuraus, mutta ei tässä mikään kiire ole, joten  se nyt ei ole niin päivän päälle. Harkot saimme halvimmalla paikalliselta yrittäjältä. Olin yllättynyt, että eräästä rautakauppaketjusta kehoitettiin pyytämään uusi tarjous, mikäli heidän ensimmäinen tarjous ei olisikaan edullisin. Ei kauheasti kiinnostaisi moneen kertaan tarjousta pyydellä, laskisivat ensimmäiselle kerralle sen viimeisimmän tarjouksensa. Mutta ehkä siis tästä lähin on fiksua kilpailuttaa toinenkin kierros.
Huomenna on luvassa ”vapaapäivä” eli ei töitä, paitsi lautojen kantamista kärryyn ja muottien vastaanottoa.

2 vastausta artikkeliin ”Perustusten teko alkaa

 1. Anonymous

  Olisit tehnyt vaan ilman kalliita muotteja.
  Harjateräkset ei montaa kymppia maksa ja perustusharkoista väli-aikainen muotti. Harkot on silloin jo muurausta varten vieressäkin! Näin ammattirakentajat rakentaa

  Vastaa
  1. ML

   Mietimme myös tuota vaihtoehtoa ja luultavasti olisimmekin tehneet niin, mikäli osaisimme tehdä perustukset itse. Nyt kun käytössä on palkkatyövoimaa, niin muotit on suhteellisen helppo vaihtoehto ja säästäähän siinä kuitenkin palkoissa, kun antura on kahdessa päivässä täysin valmis.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.