Sähkötöitä, siivousta ja kittausta

Sähkötyöt ovat edelleen kesken ja vieläpä niin, että se estää muiden töiden edistymisen.
Nyt huomenna olisi kuitenkin tarkoitus, tai ehkä ennemminkin toiveena, saada sähkötyöt sille mallille, että saadaan katon levytys lopultakin loppuun ja ehkä rakennettua teknisen tilan väliseiniä, jotta päästään asentelemaan välipäivinä ilmastointikonetta ja mahdollisimman pian myös maalämpölaitteita.
Siivottavaa on myös hirveästi. Raksalle on kertynyt kaikenlaisia työkaluja, puutavaraa, villaa ja putkitarpeita. Tästä kaikesta pitäisi päästä eroon ja sitten pyhien jälkeen alkaisi uusi työvaihe.

Tilasimme tänään lopultakin led-valaisimet. Ledejä tulee vanhempien makkariin, olkkariin, kodariin, eteiseen ja suihkuun. Olohuoneeseen ja eteiseen taisimme valita 5300Kelvinin ledit, muualle tuli lämpimämpi 3000Kelvinin ledi. Keittiöön ja vessoihin tulee sitten vielä toista kautta 4000K led-paneelit. Kyllä tässä onkin pohdittu ja pyöritelty, että kuinka paljon Kelvineitä  tarvitaan mihinkin tilaan 😀 nyt laskujen mukaan valoa pitäsi riittää, tuleehan olkkariin ja makkareihin lisäksi kattolamppuvaraus ja varmasti jotain irrallisia valaisimia.

Välipäivinä olisi myös tarkoitus  kierrellä kaupoissa laattoja ja muita pintamateriaaleja haalien ja tasoitusaineitakin pitäisi ostaa. Hommaa riittää reilusti.

Ai niin, ja näillä näkymin muuttopäivä olisi sitten helmikuun lopulla! <3

4 vastausta artikkeliin ”Sähkötöitä, siivousta ja kittausta

 1. ML

  Anonyymi: Emme uskalla laittaa koko taloon päivänvaloa, pelkään, että se on liian kylmä. Siksi valitsimme päivänvalon tiloihin, jossa ”aidon” väristä valoa tarvitaan ja muuten haluamme käyttää normivaloa. Meillä on tällakin hetkellä kotona eri sävyisiä valoja eikä se tällaisen tumpelon silmään ole vielä pistänyt 🙂

  Kirsi: Joo, nuo Kelvinit ovat tosiaan melko mielenkiintoisia, itsekin pyöriteltiin noita Kelvineitä ja Lumeneita ja laskettiin, että mikä vastaa mitäkin ja kuinka paljon ledin antamaa valoa tarvitaan enemmän kuin normi-hehkulampun. Meillä tulee kuitenkin lisäksi kaikenlaisia seinä- kattovaloja sekä varmasti myös irrallisia valoja, joten täytyy niiden kanssa sitten pelleillä saadakseen hyvän valaistuksen 🙂 on oikeasti aika vaikeaa tietää, ennenkuin talo on oikeasti valmis, että minkälaista valoa OIKEASTI mihinkin tarvitaan. Otimme myös aika paljon himmentimiä, jotta kikkailu olisi mahdollisimman haastavaa 😀
  Meille valot toimitti Muudi.com.

  Ehkä haastavinta tässä koko rakentamisessa on juuri valaistuksen suunnittelu, kun samaan aikaan haluaisin myös edulliset ratkaisut, mutta toisaalta laadukkaat ja helpot ja luonnollisen valon jajaja… 🙂

  Vastaa
 2. Kirsi

  Niin se unohtuisanoa että LED valoissa 5300K saattaa olla huomattavan sininen.Eli tarkistakaa ensin,ennen kuin laitatte kattoon. Meillä kävi pinoinen kämmi keittiön ja khh huoneen välitila led- nauhojen kanssa. Otimme 5500K:n ”päivävalonauhat” ja ne on tosi siniset. Testattiin ensin ja meinasin palauttaa. Perheen isäntäväki kuitenkin niihin ihastui ja laitettiin paikoilleen.

  Vastaa
 3. Kirsi

  Led- valoissa nuo Kelvinit ei pidä välttämättä paikkaansa, ainakaan päivänvalon kaltaisessa valossa. Meillä on päivänvalovalaistus(ei ledeillä) koko kodissa (5500K). Illaksi meillä on mahdollisuus vaihtaa keltainen valaistus (2700K). Suosittelen tätä, mikäli haluatte molempia valoja. Lisäksi päivänvaloa kannattaa ensin kokeilla. Kaikki ei siitä pidä. Päivänvaloa tulee olla lisäksi todella paljon, jotta valo on kaunista. Meillä on olohuoneessa 2x 2x49w epäsuoraa valoa ja lisäksi 4x 2x36W plafondeja. Molemilla tulee hyvä valo erikseenkin. Yhdessä päällä ollessa on tosi mahtava valo! Päivänvaloa myy: adlux ja valotorni. Meillä on kaikki valaisimiet valotornilta. Voin suositella.

  Vastaa
 4. Anonymous

  Ööö. Mikä ihme pistää valitsemaan toiseen huoneeseen luonnonvalon värisen ja toiseen huoneeseen kusenkeltaisen värisen valon?

  Itsellä asentajana pisti esim. asuntomessuilla juuri eri valojen värilämpötilaerot kaikista eniten silmään. Osa päivänvalolla ja osa epäsuorista valoista toteutettu halvalla keltaisella led-nauhalla.

  Jos lasket valon määrää laske lumeneita. Älä kelvineitä.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.