Ilmastointia, pölynimuria ja siivousta

Joulunpyhät meni tiiviisti raksalla. Tekninen tila on nyt pariin kertaan kitattu ja hiottu, vielä pitäisi viimeisen kerran hiota ja sitten maali päälle. Vaatehuoneesta puuttuu vielä muutama levy ennenkuin pääsen sinne kittailemaan. Joo, ja en tosiaan kittaa mitään muita huoneita. Sen verran rasittavaa ja haastavaa puuhaa. Parempi kun ottaa ammattilaisen asialle, niin ei sitten tarvitse manata nyppyjä tapetin alla.

Miehet saivat ilmastoinnin tehtyä, vielä puuttuu jäähdytyslaitteet, niitä laitetaan ilmeisesti tällä viikolla.
Kaatiskuormakin saatiin vietyä ja raivasin raksan. Höyrynsulkumuovia on sekä liimattu että teipattu kiinni lattialaattaan. Mistään ei löytynyt Sika 505-liimaa, joka on tarkoitettu höyrynsulkumuovin liimaamiseen, joten kokeilimme T2-liimaa (muistaakseni). No, eihän se sitten pitänytkään. Hetken pohdinnan jälkeen teippasimme höyrynsulkumuovin betoniin. Mikähän on syynä ettei niin neuvota tekemään, miksi se pitää liimata? vai eikö teippi ajan myötä pidä? vielä ollaan vähän epävarmoja, että pitäisikö kuitenkin tilata jostain toiselta puolelta Suomea tuota liimaa vai uskaltaako luottaa teippiin…

Huomenna on heti aamusta puhallusvillan toimitus. Domukselta päätettiin tilata vielä vessojenkin kalusteet, joten sinne pitäisi päästä piipahtamaan.
Aikataulua taas päivitettiin sen verran, että ensi viikon puolivälissä tasoitemies saisi aloittaa työnsä, kuten myös saunan panelointi tehdään silloin. Helmikuun alkupuolelle tilataan kalusteet eli tarkistusmittaukset saisi hoitaa ensi viikon lopulla. Ja minun pitäsi nyt alkaa juoksemaan kaupoissa, jotta olisi pintamateriaalit hankittuina.. 🙂

Tässä vähän kuvapäivitystä:

Ilmastointia:

Sauna

Pesuhuone

Kodari

Wc1 ja 2

Olohuone-ruokailutila

Keittiö

Pojan huone

Tytön huone
Vanhempien makkari

Vaatehuone

2 vastausta artikkeliin ”Ilmastointia, pölynimuria ja siivousta

 1. ML

  Juu,samoilla linjoilla. Nyt sen vasta tajuaa, että nykyajan talot ovat ihan oikeasti muovipusseja. Aiemmin luulin, että se on kateellisten sadattelua, mutta niinhän se on. Seuraava talo kyllä, jos sellainen joskus rakennetaan, on takuuvarmasti kivi- tai hirsitalo.
  Toisaalta ei mitään pahaa sanottavaa tästäkään talosta ole, mutta vähän epäilyttää tuollainen teipin varassa oleva talo.

  Vastaa
 2. Sahrami

  Ei se teippi kovin montaa vuotta kestä. Pitäisi aina varmistaa jotenkin mekaanisesti (ihan sama noiden kiinnitysmassojen kanssa), eli esim. katossa patikat saumojen päälle…

  Toi on höyrynsulkumuovien kanssa ongelma: koskaan sitä ei saa 100% tiiviiksi ja varmaksi koko rakennuksen elinkaaren ajaksi. Mikä määrä reikiä sitten ei aiheuta tuhoja? On yksi yksittäinen reikä pahempi kuin monta aukkoa?

  Tieto lisää tuskaa (olisi pitänyt tehdä koko talo kivestä, myös katto…)

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.