Pintoja, koolausta ja lattian kuivaamista

seinien tasoitus on nyt aloitettu ja olen käynyt ostamassa ison kasan tapetteja ja maaleja.
Laminaatti ja kattolevytkin on jo päätetty, ne odottavat huomista noutoa RTV:llä.
Olen todella tyytyväinen siellä saamaani palveluun, ostin kaikki pintamateriaalit sieltä.

Uusin ongelma on maalämpö ja lattialaatan kosteus. Tarkoitus olisi alkaa helmikuun alussa laatottamaan, mutta eräs paljon kosteusmittauksia tehnyt mies oli todennut, että tänä vuonna laatan kuivuminen on kestänyt puolikin vuotta, kun on ollut niin kosteaa 🙁 ja kaiken kukkuraksi maalämpökoneita ei olla saatu toimitettua, joten laatan kuivumista nopeuttaaksemme haimme vuokraamosta väliaikaisen lämmittimen, joka liitetään lattialämmitykseen sekä jonkinlaisen kosteudenkerääjän. Seuraavaksi pitäisi sitten porata lattiaan reikä ja toteuttaa kosteusmittaus. Peukut pystyyn, valusta on n.kolme kuukautta.

Saunan saimme suunniteltua eilen illalla, kiuas vaihtoi paikkaa, mutta onneksi ilmanvaihtoputkia ei tarvitse silti pakosti muuttaa.

Myös katon koolaus on loppusuoralla ja alaslaskuja on aloitettu.

Illalla pyrin laittamaan kuvapäivitystä, kunhan pääsen töiden parista kuvailemaan.

4 vastausta artikkeliin ”Pintoja, koolausta ja lattian kuivaamista

 1. ML

  Tosiaan olisi mielenkiintoista tietää, miten varsinkin juuri myyntiä varten rakennetut talot on rakennettu. Tässä projektin aikana on huomannut, kuinka monesta asiasta voisi luistaa ja moni on neuvonutkin olla välittämättä joistain asioista. Emme kylläkään ole totelleet. Esim. höyrynsulkumuovin teippausta voi tehdä hyvinkin suuripiirteisesti tai sitten huolella. Toinen mikä on mietityttänyt, on tuo lattialaatan nurkkien hionta ja hionta ylipäätään. Hiotaanko lattiaa tuollaisissa taloissa riittävän hyvin vai alkaako lattialaatoitus irrota kymmenen vuoden jälkeen..
  Itse olemme yrittänyt kaiken tehdä mahdollisimman huolella ja hyvin, mutta vasta ajan myötä selviää onko sekään huolellisuus riittänyt.

  Toivottavasti olisi lattiat niin meillä kuin teilläkin kuivat. Me saimme vielä toisen kuivurin talolle, joten kuivauksen ainakin pitäisi olla tehokasta. Lämmittimetkin huutaa, sisälämpötilan näytti tänään huikeat 24,5astetta 😀
  Enemmän huolta aiheuttaa se, että lattian hionnan aloitimme vasta tällä viikolla epäselvyyksien vuoksi. Toivottavasti lattia on päässyt kuivumaan, vaikka hiontaa ei ollakaan riittävän ajoissa tehty.

  Pidetään peukkuja ensi viikkoon!!!

  Vastaa
 2. Samppa

  Meillä laatta valettu viikolla 42, eli aikaa on kulunut 13 viikkoa. Ensiviikon alussa tulee kosteuden mittaaja Talotuki Oy:sta. Mielenkiinnolla odotan millaisia tuloksia saavat. Aika yllätys minulle oli se, kuinka paljon kosteutta lähtee rakenteista ja ilmasta. Meillä oli iso kosteuden erotin kuukauden käytössä, yötä päivää ja silkkaa vettä lähti viemäriin varmasti satoja litroja. Ensimmäisen vuorokauden aikana vettä lähti n.30 litraa.

  Itse olen miettinyt, että mitenkähän kuivia mahtaa olla urakkatahdilla tehtävät kohteet, sillä tuskimpa odottelevat viikkoja rakenteiden kuivumista.

  Mielenkiinnolla odottelen teiltä mittauksen tuloksia.

  Vastaa
 3. Catherine

  Meillä myös lattian valun kuivumisen kanssa ongelmia. Lattiat valettu jo kesällä, elokuussa tuli lattialämpö ja syyskuussa ikkunat. Tällä hetkellä vielä aivan liian märkää kuivaimesta huolimatta.

  Tsemppiä, toivottavasti alkaa olla kuivaa!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.