Maalämpöä

Tosiaan, maalämpö saatiin vihdosta viimein eilen päälle, muuttohan alkoi jo kolme päivää sitten.
Vielä on jotain hämminkiä veden lämpenemisen kanssa, kun vesi ei tahdo riittää.
Nyt sitten aletaan seuraamaan sähkönkulutusta, näkee onko maalämpö tosiaan pitkällä tähtäimellä niin edullinen ratkaisu kuin väitetään.
Rakentamisen suunnitteluvaiheessa mies laski melko tarkatkin laskelmat eri lämmitysvaihtoehdoista ja niiden perusteella valittiin maalämpö, vaikka perustamiskustannukset ovatkin huomattavasti suuremmat.
Meillä maalämmön perustaminen maksoi pitkälti yli 10000euroa, niissäkin ilmeisesti on jonkin verran varaa mistä valita, toiset laitteet ovat taloudellisempia kuin toiset.

Kun tässä nyt vähän päästään asettumaan taloon, niin kerron minkälaista sähkönkulutus on ollut ja mitkä ovat  omat kokemukseni maalämmöstä.
Kuvapäivitystäkin tulee, kunhan saadaan laatikot ja jätesäkit purettua 🙂

Tässä linkki Geodrillin blogiin, josta voi lukea asiantuntevaa tietoa maalämmöstä:

www.geodrill.fi/maalampohinta/

Blogiyhteistyö

2 vastausta artikkeliin ”Maalämpöä

  1. ML

    Meillä mies perehtyi aika lailla yksinään noihin maalämpölaitteisiin, minä kun en niistä ymmärrä yhtään mitään. Pyydettiin useammalta valmistajalta tarjousta, osalta ei kuulunut mitään, osalta tuli tarjous. Gebwellin kyseiset laitteet eivät olleet tarjousten edullisimmat, mutta käsittääkseni tässä kohtaa satsattiin sitten laatuun.

    Vastaa
  2. Miia / Pesänrakennus

    Jee, kiva kun olette saaneet lämmöt päälle. Mekin saatiin juuri pumppu paikalleen vettä varten, pikkuhiljaa asiat etenee 🙂 Vertailitteko eri toimittajia? Me ihmeteltiin maalämpötarjouksia pyytäessä kovin erikokoisten laitteiden tarjontaa. Luulis äkkiseltään, että tietyn kokoiseen taloon tartteis olla tietyn kokoinen laite 🙂 Vaan pitää luottaa ammattilaisiin kai tässäkin 🙂

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.