Taloon asettumista

Nyt on siis kuukausi talossa asuttu. Sähkönkulutus on tippunut keskitasolle 30kWh/vrk. Mielestäni aika hyvä kulutus, pakkasia kuitenkin on vielä ollut ja saunakin on ollut ehkä jopa tavallista ahkerammassa käytössä.

Uusia huonekaluja on ostettu jonkin verran, vaikka niitä ei edes budjetoitu. Saa nähdä miten valmiiksi piha enää saadaan 😀 Vanhat hyllystömme sain myytyä internetin kautta pois ja uudet on jo tilattu, kylläkin 4-5viikon toimitusajalla! Jäljellä on enää vanha tv-taso, joka myös vaihtuu uuden tieltä. Nyt siis eletään taas jonkinlaista välivaihetta, kun osa tavaroista on uudestaan pakattu laatikoihin odottamaan uusien kalusteiden tuomaa säilytystilaa. 
Verhotangot saatiin paikoilleen pari viikkoa sitten. Verhot kuitenkin puuttuu lähes joka huoneesta vielä. Tytölle sain laitettua verhot ja kodariin löysin kauniin kapan. Ensi viikon lopulla meille on tulossa tutun kautta sisustussuunnittelija, jonka tehtävänä olisi suunnitella olohuoneen tekstiilit ja itse asiassa makuuhuoneestakin oli hänen kanssaan puhetta. On se ihme, että vaikka kuinka yrittää suunnitella ja miettiä mukavan sisustuksen, niin ainakaan minulta ei siihen taitoa löydy. Makuuhuoneessa päänvaivaa aiheuttaa levottoman tapainen tapetti, en osaa yhtään yhdistää siihen mitään värejä.
Tässä taas kuvasatoa, päivittelen taas huonekalujen saavuttua. Ja tietysti tässä kevään ja kesän aikana pitää päivitellä myös pihan kuulumisia.

Olohuoneen seinävalot (Massive Hosta)

  Tyttöjen vessaa

6 vastausta artikkeliin ”Taloon asettumista

 1. t

  Mihin maalin päädyitte talon ulkoseinissä? Mistä tuo tyttöjen veskin upea valkoinen peili on? onko Askosta (minkä kokoinen/hintainen) kiitos vasta. -t
  Ihana koti teillä :)))

  Vastaa
  1. ML Artikkelin kirjoittaja

   Hei!

   Anteeksi vastauksen viipyminen, jostain syystä en ole saanut ilmoitusta uudesta kommentista :/

   Ulkomaalista olikin juttua myöhemmässä kirjoituksessa. Maali oli Teknoksen Nordica Eko, sävy Tikkurilan 615x.
   Pidän itsekin ihan hirveästi tuosta tyttöjen peilistä, se oli aivan uskomaton löytö! Olimme jo pyytäneet tarjouksen parilta peilifirmalta isosta peilistä, koska halusin hyvän meikkauspeilin wc:seen. Tarjoukset olivat ilman kehyksiä ja kooltaan muistaakseni n.1200x1200mm, hintaa peilille olisi tullut n.200e. Sitten sattumalta näimme Hämeenlinnan Puuilossa peilejä tarjouksessa, josta löydön sitten teimmekin. Peili on kehyksineen 1170×850 ja hintaa peilille tuli 89euroa 🙂

   Kiitos paljon, pidän itsekin kodistamme, mutta vielä on paljon asioita mielessä, joita pitäisi hankkia. Kaikenlaisia sisustusjuttuja ja muuta pitäisi vielä haalia, jotta saisi kovin vaalean kodin näyttämään kotoisemmalta 🙂

   Vastaa
 2. ML

  Totta. Toisaalta mielestäni on hyvä asua talossa ensin vähän aikaa,niin oppii näkemään huoneet eri tavalla, ainakin huonekalujen hankinnan suhteen.
  Vaikka ei sisustussuunnittelijaa hankkisi, niin jossain ohjelmassa muistan kuulleeni, että esim.Eurokangas ilmeisesti ainakin tarjoaa jonkinlaista suunnitteluapua. Sitä en tiedä onko se ilmaista ja onko asialla maallikot vai koulutuksen saaneet tekijät, mutta kannattaa ehkä sieltäkin kysellä.

  Itse haen sisustussuunnittelijalta lähinnä värimaailmaa. Pidän hirveästi Vallilan tuotannosta ja haluaisin ehkä kaikkiin ikkunoihin Vallilaa, mutta en tiedä paljonko se sitten maksaa jos otan ne jo suunnittelijan kautta vai kannattaako vaihtaa myöhemmin?! Toisaalta tuskin ne sen kalliimmat ovat suunnittelijan kautta, loppulasku vain joka tapauksessa hirvittää 🙂

  Vastaa
 3. Christa

  Tosi kivalta teillä näyttää!

  Samoissa mennään meilläkin. Kovasti mietin ja pohdin useamman huoneen sisustusta, mutta vaikeaa on. Ehkä johtuu siitäkin, että kaikkien pintamateriaalien ja muiden päätösten jälkeen alkaa takki olla tyhjä. Meidän usko suunnittelijoihin on vähän huono, kun talon suunnitteluvaiheessa ei heistä apua ollut. Silti sisustussuunnittelu kutkuttelisi.

  Vastaa
 4. ML

  Kiitos. Nuo kaikki ovat sellaisia sattuman löytöjä. On se vaan ihanaa, kun talossa saa päättää ihan kaiken itse 🙂

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.