Ulkomaalimietintää

Lumet sulaa pihasta ja paljastaa kaiken rakennusjätteen, laudat, kuormalavat ja muut sotkut. Siivoamaan pitäisi alkaa. Takapihalla on vielä suuret maavuoret, joita pitäisi kaivurin alkaa levittämään. Eli nyt kevään töitä ovat pihan tasoitus ja mullan tilaus, nurmikon kylvö, ruukkupuutarhan luominen ja taloon liittyviä: viimeisten lautojen lyöminen päätyihin, rännien tilaus&asennus ja ulkomaalaus.

Ulkomaalauksen ajattelin hoitaa kesälomallani toukokuussa. Lupasin miehelle, että selviän urakasta yksin ja ilman telineitä… kuinkahan käy? 😀
Talo on Herralan toimesta maalattu Teknoksen teollisella pohjamaalilla ja pintamaalaus pitäisi nyt siis kevään aikana suorittaa. Ilmankosteuden tulee olla alle 80%. Haittaako vaikka öisin kosteus vielä nousee yli 90%:iin ja vaikka yöllä voi lämpötila laskea alle sallitun 5asteen?

Talon väri on vielä päättämättä, mutta tarkoitus on siis Teknoksen ulkomaalia käyttää.
Käytin ulkomaalin valinnassa apuna Teknoksen Maalivalitsinta, joka kertoi meille maaliksi sopivan Nordica Eko Talomaalin. Nyt viisaammat auttakaa, jostain luin, että jopa jokainen naulankanta pitäisi käsitellä jollain ruosteenestoaineella tms. Onko todellakin näin? Pitääköhän talo maalata yhteen vai kahteen kertaan? Pitää varmaan kysellä vielä RTV:ltä enemmän neuvoja samalla, kun käyn maalit ostamassa.

Värivaihtoehdot ovat seuraavat:


TM7612
TM7333
TM7433

TM7633Ikkunanpielet, kulmat yms.maalataan perinteisesti valkoisella. Mikähän noista vaihtoehdoista olisi paras? Olen niin malttamaton, etten haluaisi käydä ostamassa mitään koepurkkeja 😀 Kriteereinä ei oikean ole muu kuin, ettei väri taittaisi siniseen eikä vihreään. Tällä hetkellä taidan pitää eniten tuosta rusehtavasta 7433-sävystä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.