Ulkomaalausta ja rännejä

Aikaa onkin taas viime postauksesta hurahtanut.

Talo on saanut uutta maalia pintaan 2 kerroksen verran, vielä on osa räystäänalusista, ikkunan ja ovien pielistä sekä nurkkalaudoista maalaamatta. Ihan omin pikkukätösin olen maalannut 🙂 no on siinä yksi apuri pari päivää ollut auttamassa 🙂

Telineitä ei mistään lähdetty hankkimaan vaan maalaus on toteutettu ihan tikkaiden avulla. Uskomattoman hidasta touhua!!!

Useampi päivä on nyt jo maalausta takana, vaikka välillä on ollut myös päiviä, kun en ole maalannut ollenkaan. Päätykolmiot olivat melkoinen haaste, kun korkeanpaikan kammoisena mietin, uskallanko lähteä niitä tikkailla maalaamaan. Nyt ne on kuitenkin kahteen kertaan maalattu, räystään alusista vielä maali uupuu, mutta niitä varten harkitsemme tosissamme telineiden vuokrausta. Saattaa mennä muuten liian vaaralliseksi työskentelyksi. Enkä kyllä missään tapauksessa suosittele kenellekään tikkailla maalaamista.

Tässä keskeneräistä takapihan puoleista seinää:

WP_000719

 

Ja tässä valmista seinää:

 

WP_000720

 

Keksin erinomaisen tyylin saada käsiä vapaaksi tikkailla keikkuessani. Kaadoin vanhaan leivontakulhoon maalia, laitoin sen muovipussiin ja ripustin tikkaisiin roikkumaan. Mainio keksintö 🙂 Nyt olenkin saanut lempinimekseni Pussi-Alma 😀

WP_000737

Ei ehkä kovin edustavalta näyttävä systeemi, mutta oikeesti, toimii!

Ulkomaali, johon lopulta päädyin, on Teknoksen Nordica Eko. Meillä maalia on kulunut seiniin kahteen kerrokseen yht. vähän vajaa 2kpl 18litran pyttyä. Yksi pytty maksaa n.200e/kpl. Maali sävytettiin Tikkurilan 615x-sävyllä:

Valkoista maalia on ostettu 1kpl 18litran pytty ja yksi 9litran pytty. Tässä vaiheessa on vielä epäselvää, onko määrä sopiva.

Huomenna alkaa kikk… eiku sokkelin kivetys 😀 Siihen tarkoitukseen ostimme jo ennen talopaketin toimitusta 5kpl 9litran pyttyä Tikkurilan YKI Rouhepinnoitetta. Pinnoite olisi varmasti ollut fiksuinta laittaa sokkeliin jo ennen talon pystytystä, mutta huonoksi onneksi syksy oli niin sateinen, että se työvaihe jäi meillä odottamaan sitten tätä kevättä.

Tässä sokkelin sävy:

Mielestäni kylläkin sekä tuo talon sävy että sokkelin sävy näyttävät paljon tummemmilta näissä värikarttakuvissa kuin luonnossa. Alkaa ihan pelottamaan, että onko sokkeli sittenkin liian tumma…

Tänään saatiin myös rännit paikoilleen. Mies vähän empi, kun olin sopinut meille mustat syöksytorvet ja rännit, mutta nyt kun ne ovat paikoillaan, niin mielestäni ne tuovat mukavasti ilmettä muuten niin yksinkertaiselle ja vaalealle talolle.

WP_000739

Soraa on tilattu imeytyskenttää varten ja kaivurinkin pitäisi jossain vaiheessa tulla, kunhan ehtii kiireiltään.

Ihanaa saada taas parin kuukauden tauon jälkeen valmiimpaa!