Nurmikon perustusta

Mahtavan ihanien helteiden vuoksi siirsimme suosiolla nurmikon kylvämisen syyspuolelle. Nyt kaikenlaiset kaivuutyöt pihalla ovat valmiit, teetimme vielä kaivurin hyrrätessä pihalla pihan takaosaan myös pohjan (toivottavasti) syksyllä tulevalle ulkovarastollemme. Nythän meillä ei ole MITÄÄN varastotilaa!

005

No mutta, nurmikosta..Kaivurilla multa levitettiin pihaan suurinpiirtein tasaisesti. Joissain kapeammissa kohdissa sama tapahtui lapion ja haran avulla. Sitten nurmikko kalkittiin, käytiin ostamassa Agrimarketista 1000kg kalkkia, koska arvioitu nurmikkoalamme oli n.1000m2. Oli muuten melkoisen hassun näköistä, kun piha oli aivan valkea, kalkkia piti levittää n.kilo/neliö. Kaikkea kalkkia ei millään saatu pihaan menemään, n.300kiloa jäi levittämättä, mutta jälkikäteen laskettuamme tarkemmin, tuo 1000m2 oli ehkä vähän yläkanttiin laskettu, joten uskomme, että määrä on suurin piirtein ainakin riittävä 🙂

WP_000894

 

WP_000895

 

WP_000896

Sitten ystävällinen tuttumme äesti pihan traktorilla, joten kalkkia ei tarvinnut haran kanssa ihan joka paikkaan käsipelillä sekoittaa.

Tänään sitten kävin koko pihan haralla läpi ja keräsin suurimmat kivet ja oksat pois. Löysin muuten mullan joukosta vanhan hevosenkengän, ehkä se tuo uuteen kotiin onnea 🙂 Aloitin etupihalla myös pihan jyräämisen. Melkoisen raskasta puuhaa, mutta ei mahdotonta edes naiselle.

002

 

001

 

007

Kunhan koko piha saadaan jyrättyä, niin sitten odotellaankin sateista kautta, jotta nurmikon siemenet saadaan heitellä maahan. Siemenet ovat sitä paitsi vielä kaupassa.

Taka- ja etuterassikin on kaiteita ja paria listaa vaille valmis. Etuterassista ei olekaan uudempaa kuvaa, mutta tässä takaterassin tämän hetkisiä kuvia sekä talon etupuoli silloin, kun väliaikaiset raput oli purettu pois.

WP_000893

 

004

 

006