Rakentamisen huonot puolet

Monet on pelotellut, että avioero tulee, kun taloa rakentaa ja, että budjetti ylittyy eikä talosta tule koskaan valmista.
Itse en pelkää avioeroa enkä budjetin ylittymistä, uskon kyllä, että jonkinlainen ikuisuusprojekti tässä kyllä on edessä.
Eniten ottaa päähän se, että kaikki kestää! Kun on tottunut siihen, että kaikki tulee mulle heti nyt, niin on vaikea sulattaa, ettei asiat tapahdukaan juuri silloin, kun itse haluaisi.
Tällä hetkellä odotellaan asemapiirrosta, jotta saataisiin talotehtaalta viralliset kuvat.
Ja kun kuvat on saatu, joudutaan taas odottamaan, että rakennustarkastaja palaa kesälomaltaan elokuun alussa. Ja sitten joudutaan taas odottamaan, että lupa käsitellään, ellei sitten saada heti lupaa aloittaa maatöitä, kuten kylläkin ollaan alustavasti suunniteltu. Sitten odotellaan taas kuukausi, kun kaivuri kaivaa ja täyttää tonttia. Syyskuun alussa pitäisi alkaa tekee perustuksia, joten siihen asti joudun siis odottamaan, että pääsen oikeasti tekemään jotain! 🙂
Melkein tekisi mieli tarttua lapioon ja lähteä itse kaivamaan jo tonttia 😀

Päätettiin muuten karsia vielä tontin takareunalta koivuja. Ensi viikolla kaadetaan vielä vajaa kymmenen puuta, niitähän pääsen sitten kasaamaan, vaikka ei kyllä enää nuo puu- ja risuhommat kauheasti kiinnostaisi. Toisaalta, nyt puut jäävät omaan käyttöön, että jos se edes vähän inspiroisi 🙂

Näillä siis mennään. Pitäisi käydä nappaamassa taas tontilta kuva, mitä kaivuri on saanut siellä aikaan…

4 vastausta artikkeliin ”Rakentamisen huonot puolet

 1. ML

  Anonyymi: Voisitko vähän avata kommenttiasi, mikä meni pieleen? tapahtuiko itse rakentamisessa jotain mokia vai siviilielämäkö lähti hanskasta? onko jotain hyviä vinkkejä, mitä ei kannata tehdä tai erityisesti kannattaa tehdä?

  Vastaa
 2. Anonymous

  Jotenkin huvittaa toi otsikko näin raksan loppumetreillä (kun takana 2 vuotta rakentamista). Siis kun mielessä päälimmäisenä, että oliko tässä projektissa jotain hyviäkin puolia…

  Vastaa
 3. ML

  Juu, jotenkin on hirveä halu päästä projektissa eteenpäin ja kädet syyhyy, mutta sen verran usklataa olla mukavuudenhaluinen, ettei oikeen noi risuhommat enää nappaa. Ehkä se on vaan pakko, on mukavampi sitten kun talo on pystyssä, että pihakin näyttää vähän paremmalta 🙂
  Tsemppiä myös sinne!

  Vastaa
 4. Kirsi

  Voi, kuullostaa niin kovin tutulle! Mietin myös sitä lapiotouhua!:)

  Nyt kun hommat on käynnistyneet olen hiukan rauhoittunut. Taistelen kyllä kovasti aikataulun asettamista vastaan. Olemme päättäneet ettei aikataulua aseteta, mutta…tälläiselle heti kaikki mulle ja nyt ihmiselle tämä on vähän haastavaa:)
  Mulla on nyt nuo reunapuskat ihan jääneet (siis kaupungin reunaviiva)Ne kun oli yhdessä vaiheessa ainoa asia mitä pystyi tehdä!::)
  Tsemppiä!!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.