Raksan siivousta ja telineiden vuokraamista

Tällä hetkellä tontilla ei hirveästi ole mitään tekemistä. Onneksi, väsymys alkaa välillä painaa, vaikka mielestäni olen todella vähän siellä muutenkaan ollut.

Tänään kävin heittelemässä peräkärryyn roskakuorman ja kyselemässä elementtien asentajia varten telineitä. Sopimuksessa asentajille edellytetään alumiinitelineitä koko talon pitkälle seinälle. No huhhuh, halvin hinta oli 1900e plus rahti n. 300-500e. Päädyimme sitten tilaamaan haki-telineet Ramirentiltä, hinta reilu 20e/vrk, rahti muutaman satasen. Menee tuohonkin hommaan taas tonni. Ja telineet pitää koota itse, millähän hermot kestää..??

Budjettikin on alkanut hirvittää, kun näihin maatöihin ja perustuksiin on mennyt ihan hirveästi rahaa. Todella vaikeaa arvioida mitä sisätöihin menee. Eikä tosiaan maatyötkään ole vielä valmiit.
Toisaalta tuntuu ihmeelliseltä, että mihin sitä rahaa on niin hirveästi uponnut, kun kaikki ollaan kilpailutettu, mies on ollut paljon tontilla tekemässä ja ollaan myös saatu paljon apua lähisukulaisilta ammattitöissä.

No, puolen vuoden päästä sen sitten näkee, saadaanko verhotankoja ikkunoihin vai loppuuko rahat kesken 🙂

4 vastausta artikkeliin ”Raksan siivousta ja telineiden vuokraamista

 1. ML

  Jep, tuo ehkä hirveintä onkin, että maallikkona ajattelee summittain, että talopaketti maksaa 60ke, maata 15ke, kaivuri 5ke, liittymiä 10ke, perustuksiin 20ke ja sitten todellisuus tulee eteen, kun joka ikinen asia mitä perustuksiin menee, maksaa aina vähintään tonnin 🙂

  Meillä talopakettiin sisältyy jo katto, väliseinät ja -ovetkin, joten ei jouduta ihan kaikkea maksamaan enää erikseen, mutta maksaahan jo pelkästään nuo ovien helatkin kaikkinensa varmaan tuhannen paikkeilla. Valaistus ja sähkötyöt tässä hirvittää, kun olisi kiva saada korkeaan kattoon kaikenlaisia ledejä yms. mutta ehkäpä jostain on tingittävä. Varsinaisia pintamateriaaleja kuitenkin löytää melko edullisesti ihan hienojakin, olisin jo kelpuuttanut useammankin 10euron alelaarissa näkemäni laminaatin. 🙂
  Tsemppiä loppukiriin Kimmo!

  Vastaa
 2. Kimmo

  me aletaan olla jo kohta loppusuoralla. Alussa hirvitti kyllä tuo raha, mikä maan alle meni.
  Kaikki maankaivuut ja ajot, ja sit hirveesti putkee ja tavaraa sinne, ja lopuks kaikki peitetään maalla. Mutta kyllä se vielä palkitsee, kun alkaa väliseiniä nousta ja pintoja tulemaan esiin. Kohtuu hyvin toistaiseksi pysytty budjetissa, pitää lähipäivinä tehdä tarkempia laskelmia, paljonko vielä olisi menossa rahaa. Kalusteethan riipaisee melkoisen siivun budjetista.

  Vastaa
 3. ML

  Kuvailemasi telineet kuulostavat hakilta. Vihaan niitä jo nyt, vaikka en ole vielä nähnytkään 😀 osaan kyllä kuvitella kuinka iso työ niissä on, pituutta 16metriä ja korkeutta 3,5metriä. huhhuh!

  Me emme ole ihan noin tarkkaa budjettia laskeneet, mutta hyvin ollaan kyllä pystytty tilaamaan oikeita määriä tavaraa ja onni lykästänyt joissain asioissa, esim. viime viikolla saimme ylijäämämaata pelkällä rahtihinnalla, säästyi siinäkin pitkä penni.

  Moni asia on kuitenkin sellainen, jossa ei hirveästi voi säästää. Maatöihin menee väkisin rahaa, eikä niissä juuri pysty säästämään. Kaivureiden hintoja on vaikea vertailla, kun ammattitaito merkkaa tuollaisissa enemmän.
  Kalusteet ovat myös sellainen asia, jossa emme juuri nuukailleet. Mielestäni kannattaa satsata kunnollisiin kalusteisiin ja säästyy (toivottavasti) niiden vaihdolta 10vuoden päästä.

  Täytyy ihan kyllä hattua nostaa teille tarkan budjetin laatimisesta, meillä ei riittänyt kärsivällisyys tarkkaan miettimiseen, kun ei ollut riittävästi tietoa. Olemme kyllä käyttäneet ilmaisohjelmia summittaiseen kustannusarvioon ja siinä suhteessa olemme vielä reilusti alle budjetin. Aika näyttää 🙂

  Vastaa
 4. Kirsi

  Meillä oli sellaset kauhean painavat rautatelineet. En muista hintaa mutta halvat ne oli. Mies ”vihaa” nykyään niitä ja oli erittäin onnellinen saadessaan kasata ne poisvietäviksi. Minä jaksoin juuri ja juuri kantaa isoja tankoja.
  Budjetista: Pyytäkää maaurakoitsijalta esim. erittely sorista, tunneista. Meillä ainakin niissä tuli sekaannusta ja oli hyvä,että itse oltiin laskuissa mukana! Siitä tulee iso paukku jos viikon kaivinkone lasku tulee turhaan omaan piikkiin. Tavaroita ei kannata ostaa etukäteen liian aikaisin. Lisää voi hakea aina. Eli älkää tilatko liian paljon. 5-10% liikaa joka asiassa maksaa paljon. Rakenteiden valita vaikuttaa, samoin talon muoto. Kaikki väittävät,että sistamisessa sitten voi säästää. En usko. Nättiä ja nykyaikaista saa peruslaatoilla, laminaatilla. Isot säästöt tehdään muualla, vaikka ne miehet tätä aina jankkaavat:) Tsemppiä ja tehtää tarkempi budjetti jos epäilyttäää mitä mikäkin saa maksaa.Sitten on helppo seurata ja etsiä tuote/tavara tiettyyn hintaan. Pelkkä kilpailutus ei aina auta pysymään budjetissa, pitää olla raamit.Meillä on n. 200 riviä exelissä ja näillänäkymin pysymme budjetissa.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.