Styroxia, styroxia ja vielä kerran styroxia

Ohhoh, on taas melkein viikko vierähtänyt. Kohta loppuu aika kesken, työt ja tonttihommat painaa päälle eikä ilmat ole joka päivä suosineet.

Viikkoon on mahtunut kaikenlaista; tasoiteltiin miehen kanssa sisäpuolen soraa ja alettiin asettelemaan ensimmäisiä styrokseja talon pohjaan, kun tajuttiin, että eihän tuo sora riitäkään. Ilmeisesti, kun on niin paljon satanut, niin sora painunut liikaa kasaan. Hetken pohdittiin ja mietittiin, että tilataanko yksi kuorma soraa lisää vai laitetaanko suodatinkangas jo olemassa olevan soran päälle, kärrättäisiin kottareilla päälle hiekka ja laitettaisiin siihen styroksit. Lopulta päädyttiin lapioimaan soraa ulkoreunoilta pois, laitettiin ylimääräinen kerros styroksia kiertämään talon reunoja ja näin ollen säästettiin soran määrässä. Oli muuten aika hullua touhua alkaa lätkiä styrokseja myllättyyn maahan. Laserin kanssa mittailin ja kyllä siinä meni aikaa, että eka kerros saatiin suht suoraan.

Alimmaiseksi tuli nyt siis 50mm kerros, jonka päälle 100mm ja siihen päälle vielä 50mm, jonka lisäksi ulkoreunoilla siis vielä ylimääräinen 50mm. Ei pitäisi villasukkia tarvita, vaikka pakkanen paukkuisi 😀

Styroksit jäivät vielä tänään pikkasen kesken, huomenna taidan heti aamusta mennä tekemään homman loppuun. Nyt on siis kaikenmailman lattiakaivot ja vesijohdot yms yms. paikallaan ja viimeinen kerros on lähestulkoon valmis. Lisäksi saatiin tänään laitettua harkon päälle bitumikaista, viereen finfoam ja sitten se mikä-ihme-reunamuovi styroksin ja lattiavalun väliin.
Valu on tulossa siis torstaina. Huomenna tulevat miehet laittamaan aluspuut paikoilleen, minä siis koitan selvitä styrokseista ja illalla pitäisi miehen kanssa vielä laittaa raudat ja lattialämmitysputket paikoilleen. Suattaapi tulla pikkuinen hoppu 🙂

Tällaista meillä siis. Koitan huomenna muistaa napata kuvan aikaansaannoksistamme 🙂
Tässä vähän fiilistelyä tulevaa kylppäriä varten, ois aika magee mosaiikki. Kuva on napattu tämän vuoden asuntomessujen sivulta.

http://www.asuntomessut.fi/sites/default/files/imagecache/content/18_encore_pesuhuone.jpg

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.