Taloprojektin mietintää jälkikäteen

Olihan se aika urakka, vaikka nopeasti siitä selvittiinkin.
Keväällä 2012 ostettiin tontti, joka näytti tältä vielä kesäkuussa eli 10 kuukautta sitten:

 
 
 
Ja tältä näytti tuskallisen raivauksen jälkeen
 
06/2012

07/2012
 

Talopakettitoimittajissa päädyimme Herralaan, myyjä vaikutti asiansa osaavalta, otti toiveemme huomioon ja muutenkin yhteistyö pelasi hyvin.
Pohja, jota alettiin muokata, oli Poutaselkä 113, joka näyttää tältä:
 


Ylimääräisiä kulmia ja takkahuone poistettiin, lisättiin vaatehuone ja tekninen tila sekä itse asiassa taidettiin jättää lähinnä vain makuuhuoneet ja eteinen paikoilleen 🙂
Tällainen oli lopputulos:

Tuostakin vielä Domuksen kanssa muokattiin keittiötä niin, että saatiin mahdollisimman paljon säilytystilaa ja siirrettiin liesi samalle seinustalle altaan kanssa. Myös jääkaapin ja pakastimen paikka muutettiin, jotta saatiin keittiö mahdollisimman käytännölliseksi.

 
 
Talopaketti tuli tontille lokakuun lopulla:
 
 


Vaikka koko taloprojekti oli suuri ponnistus ja pakko myöntää, että oikeastaan viime kesästä tämän vuoden maaliskuun puoliväliin ei hetkeäkään ollut, etteikö olisi jotain taloasioita pitänyt hoitaa tai olla talolla hommissa, niin hetkeäkään en vaihtaisi. No, ehkä sen ilmastointiputkien eristämisen 🙂

Voisin kyllä lähteä urakkaan uudestaankin. Suuremmilta ongelmilta vältyttiin, kaikki toimitukset sujuivat hienosti, pieniä kommelluksia tietysti aina sattuu, mutta mitään sen suurempaa ei projektin aikana päässyt tapahtumaan.

Pakko kehua Herralaa vielä sen verran, että yhteydenpito sujui koko projektin aikana hienosti. Talomyyjä oli tavoitettavissa niin puhelimitse kuin sähköpostillakin ja oli aina valmis auttamaan. Muutaman kerran hän kävi vielä talolla katsomassakin, kun sisätyöt olivat meneillään, vaikka heidän osuutensa oli jo ohi.

Jos jotain pääsisin muuttamaan, niin ehkä tekisin taloon yhden ylimääräisen makuuhuoneen ja parilla neliöllä suurentaisin lasten makuuhuoneita. Muut tilat ovat mielestäni moitteettomat. Vinosta sisäkatosta en luopuisi mistään hinnasta, onneksi otimme sen myös makuuhuoneisiin.

Oikeasti, on se vaan huippua asua talossa, jossa kaiken on valinnut itse eikä kukaan muu 🙂

2 vastausta artikkeliin ”Taloprojektin mietintää jälkikäteen

 1. ML Artikkelin kirjoittaja

  Onnea taloprojektiin! Meillä on tosiaan vain hyvää sanottavaa Herralasta, että toivottavasti teilläkin kaikki menee hyvin!
  Meillä oli perustusvaiheessa hyvin aikaa, mutta kiire siinä sitten kuitenkin tuli.. muistan kunka kännykän valossa tehtiin valua edeltävänä iltana viimeisiä tarkistuksia ja paikkailuja 😀
  Mukavan näköinen tuo Salmirinne 140 sekä sisältä että ulkoa 🙂

  Vastaa
 2. Riina

  Löysin sattumalta teidän blogin ja hyvältä näyttää. Kiva kuulla että Herrala-talojen kanssa kaikki on sujunut hyvin. Meille pitäisi lokakuun ensimmäisellä viikolla pystyttää Herrala-talojen Salmirinne 130. Pohjien kanssa on vielä hiukan tekemistä. 🙂

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.